Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 19 oktober, 2016 - 18:12Uppdaterad: onsdag, 19 oktober, 2016 - 18:20
  • Landskapsregeringen får stöd från liberalerna, som i ett pressmeddelande stöder deras beslut att avsätta Paf-ordföranden Jarl Danielsson.

Liberaler stöder LR

Elva liberaler går nu ut och stöder landskapsregeringens beslut om att avsätta Paf-ordföranden Jarl Danielsson.

- Paf är ett av offentliga Ålands flaggskepp och styrelseordförande bör dela grundläggande värderingar med landskapsregeringen, skriver liberalerna i ett pressmeddelande.

Man konstaterar också att landskapsregeringens principer för ägarstyrning uppdaterades i slutet av den förra mandatperioden och att det inneburit en hel del omstruktureringar i de offentliga bolagen, men att Paf blev ett undantag då dess förra vd sades upp i samma tag som styrelsen skulle omstruktureras.

Liberalerna tycker egentligen att frågan är enkel.

- Egentligen är frågan inte mer komplicerad än att en enig landskapsregering anser att det är tid för förnyelse, och vi håller med, skriver gruppen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »