Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 23 januari, 2012 - 06:16Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Lib emot att ge Sottunga lån

Det största oppositionspartiet, liberalerna, är emot Finans-och näringsutskottets beslut att ge lån till Sottunga kommun och har därför reserverat sig mot beslutet. I ett pressmeddelande skriver liberalerna att Sottunga ska stödas via de system som anges i Landskapslagen om landskapsandelar till kommunerna, alltså systemet som möjliggör särskilt understöd. Sottunga uppfyller enligt liberalerna de kriterier som ställs för att få ett sådant stöd. Kommunen har anhållit om särskilt understöd men istället tänker sig landskapsregeringen att Sottunga ska låna pengar från landskapet och iklär sig därmed rollen som bank, vilket enligt liberalerna är helt fel. -Landskapet ska inte konkurrera med bankerna och kan definitivt inte ge sig in i bankverksamhet med villkor som avviker från marknadens, skriver liberalerna i pressmeddelandet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »