Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 4 februari, 2013 - 17:03Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:16

Leader-pengar till Eckerö

En ny småbåtshamn med sjösättningsramp i Verknäs i Eckerö Överby får nu byalaget pengar för att bygga. Det är en satsning inom Leader-programmet på totalt 45.000 euro. Byalaget hade sökt 90 procent i bidrag, men näringsminister Fredrik Karlström har godkänt 60 procent i bidrag, det vill säga 27.000 euro. Båthamnen i Verknäs byggs vid en gammal lastningsplats för galeaser, och ett mindre reparationsvarv har också funnits på området. Dessutom skall båthamnen komma till nytta för turismen, eftersom den ligger i närheten av en större turistanläggning. Ett annat Leader-projekt som fått pengar är Jakt- och fiskemuseet i Eckerö som får nästan 8.000 euro i bidrag, 90 procent, för att göra museet lättare tillgängligt för handikappade.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »