Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 11 mars, 2022 - 06:25Uppdaterad: fredag, 11 mars, 2022 - 10:43

Lärare har upplevt hybridundervisning som slitsam

Undervisningen i skolorna då närundervisning och distansundervisning skett parallellt har upplevts som slitsamt av lärarna.

Det visar den snabbenkät som Ålands Radio skickade ut till lärarna i alla grundskolor på Åland i månadsskiftet januari – februari.

Av de 33 lärare som i enkäten kommenterat den så kallade hybridundervisningen uppger 24 stycken att undervisningsformen har bidragit till en högre stressnivå och ökad arbetsbörda. Flera som svarat på enkäten har också upplevt att hybridundervisningen bidragit till mer oro i klassrummet.

Vid tiden då enkäten skickades ut var elevfrånvaron i skolorna hög. Samtliga svarande på enkäten hade frånvarande elever i sin klass. I den klass som hade högst frånvaro var 12 av 15 elever frånvarande. Frånvaron har enligt snabbenkänten främst berott på sjukfrånvaro på grund av covid-19. Totalt svarade 35 lärare på snabbenkäten.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »