Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 21 april, 2011 - 08:48Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Lantrådet & vicelantrådet i polemik<br>om nya radio- & tv-lagen

Onödigt dubbelarbete med en lagframställning som snart måste göras om! Det var en del av kritiken som framfördes när lagtinget i går diskuterade ett förslag till ny lag om radio- och televisionsverksamhet. Landskapsregeringen har lagt förslaget, som närmast är av tekniska natur, eftersom EU-kommissionen kräver förändringar nu. Men oppositionen ansåg att man först borde ha kommit med det etermediapolitiska program som är under beredning. -Om det etermediapolitiska programmet ska komma i maj och ett lagförslaget nu så borde man ha kunnat samordna det bättre, menade bland andra moderaten Johan Ehn. Lantrådet Viveka Eriksson påpekade att lagändringen måste göras nu för att inte riskera en process i EU-domstolen, men hon höll ändå med om att det var ett problem att det mediapolitiska programmet ännu inte var klart. Ärendet bordlades till nästa fredag.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »