Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 8 mars, 2024 - 17:14Uppdaterad: fredag, 8 mars, 2024 - 17:14

Lantrådet ber oppositionen om ursäkt för bristande kommunikation

Lantrådet Katrin Sjögren har förståelse för oppositionens kritik gällande Ålands hälso- och sjukvårds styrelses sammansättning.  

– Förändringar är alltid svårt och det här kan man nog betrakta som en reform, säger hon. 

Den nya linjen är ett resultat av regeringsbildningen där kompetensbaserade styrelser var en viktig del, förklarar Katrin Sjögren som samtidigt betonar att inga nya styrelser ännu har tillsatts formellt. Hon beklagar dock den bristande kommunikationen. 

– Det var absolut inte meningen att oppositionen skulle behöva läsa om det här i tidningen. Jag beklagar att det blev på det här viset och det tar vi till oss.  

På frågan om det inte vore bättre att ha renodlade expertstyrelser istället för styrelser där experter och representanter från enbart regeringspartierna sitter svarar lantrådet så här: 

– Det kan också vara en möjlighet. Nu tog man ett steg. Förut har det varit enbart politiker och det har också kritiserats, det här är ett mellansteg med både politiker och experter.  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »