Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 14 september, 2012 - 12:26Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Långt från H:fors till Mariehamn<br>Lärdom av nattens storövning

-Det tar mycket längre tid än jag trodde att vid en nödsituation få hit polisen från fastlandet. Det säger polismästare Teijo Ristola efter gårdagskvällens och nattens storövning i bland annat västra hamnen i Mariehamn. Övningen var samordnad med övningar i Åbo och Stockholm, och sammanlagt deltog cirka 200 personer från polis, tull och gränsbevakningen. I Åbo och Stockholm deltog också personal från försvarsmakten. Övningens förutsättning var att det kom larm om att det fanns en bomb med radioaktiva ämnen på m/s Rosella som vid övningen antogs vara på väg från Åbo till Stockholm. Larmet till insatsstyrkan i Helsingfors kom klockan 18 i går kväll, men den var inte framme i Mariehamn förrän nio timmar senare.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »