Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 3 januari, 2024 - 19:00Uppdaterad: torsdag, 4 januari, 2024 - 07:56

“Långsam och stadig återhämtning” för Tallink Silja

Tallink Silja har i dag släppt sina passagerarsiffror för 2023.  

Rederiet skriver i ett pressmeddelande att man ser en ökning av antalet passagerare på linjerna mellan Finland och Estland och mellan Estland och Sverige. På linjerna mellan Finland och Sverige har antalet passagerare minskat. Färre antal fartyg har också trafikerat där då rederiets fartyg Galaxy I chartrats till Holland och därför varit ur trafik på sträckan Åbo-Stockholm sedan andra halvåret 2022.  

Under 2023 transporterade Tallink totalt 5 705 600 passagerare och 840 881 fordon på samtliga linjer. Passagerarmängden är en ökning med 4,5 procent och fordonsmängden en ökning med 2,6 procent jämfört med året innan.  

Tallink Groups vd Paavo Nõgene säger i pressmeddelandet att siffrorna för 2023 indikerar en långsam och stadig återhämtning.  
– En del av våra fartyg är fortfarande uthyrda utanför företaget, så vi förväntade oss ingen större ökning av antalet passagerare. Den rådande globala säkerheten och ekonomiska situationen gör människor försiktiga med konsumtion och med rådande efterfrågan är vi ännu inte redo att öka kapaciteten på våra linjer. Vid ökad efterfrågan är vi dock redo att agera snabbt, säger Nõgene.  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »