Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 12 maj, 2017 - 15:19Uppdaterad: fredag, 12 maj, 2017 - 15:32
  • EU-parlamentet i Bryssel. Foto: European Union 2016 - European parliament.

Lång väg kvar till EU-parlamentsplats

Det är en lång väg kvar att vandra. Det säger lantrådet Katrin Sjögren som den här veckan har varit i Bryssel tillsammans med kansliminister Nina Fellman för att lobba för en åländsk EU-parlamentsplats.

- Vi pratade med flera parlamentariker som kan stödja Ålands sak och visst hade de förståelse för vår situation, men sist och slutligen blir det en intern fråga mellan Finland och Åland, säger Katrin Sjögren.

Om Brexit skulle leda till att Finland får fler parlamentsplatser är det med riket Åland måste förhandla för att få en av dem.

- Vi har inte fått något löfte från finländskt håll, men det finns ett ställningstagande från Matti Vanhanens tid som statsminister att det skulle vara skäligt att Åland får en representant i parlamentet om Finland får fler platser. Och det använder vi oss av nu när vi går vidare, säger Katrin Sjögren.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »