Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 27 januari, 2011 - 07:06Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Lång debatt om tilläggsbudgeten<br>särskilt om fördyringen av Svibybron

Lagtinget godkände i går landskapsregeringens förslag till tredje tilläggsbudget för 2010. Finansutskottet kritiserade den bristande budgetdisciplinen i sitt betänkande och det blev också en lång diskussion innan tilläggsbudgeten kunde godkännas. En stor del av debatten handlade om budgeteringen av den nya Svibybron där finansutskottets ordförande Jan-Erik Mattsson efterlyste en bättre budgetdisciplin. Han kritiserade bland annat bygget av Svibybron som har kostat en miljon euro mer än vad den skulle ha kostat enligt de ursprungliga planerna från år 2006. -Landskapsregeringen delar finansutskottets uppfattning, och jag anser att det måste göras en ordentlig översyn av regelverket för att vi ska slippa den typen av problem i framtiden, sa lantrådet Viveka Eriksson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »