Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 30 augusti, 2012 - 13:42Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Landbaserad fiskodling utreds

Kan det bli lönsamt med landsbaserad odling av regnbåge på Åland? Den frågan utreder företaget Fifax AB. Landskapsregeringen har gett 50.000 euro i bidrag för utredningen som beräknas kosta 125.000 euro. Stödet, av vilket hälften är EU-pengar, motiveras bland annat med att projektet uppfyller programmet för den åländska fiskerinäringen. -Vi tror att Åland är en bra plats för landbaserad odling. Men först vill vi utreda förutsättningarna för att hitta det mest effektiva sättet att göra det på, säger Pontus Nikula, vd i Fifax AB. Tidigare planer på landbaserade odlingar föll på svagt intresse i branschen. Nu är såväl fiskeribranschen som Ålands utvecklings AB med i det nybildade bolaget som gör utredningen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »