Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 24 oktober, 2012 - 07:12Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Lån erbjuds vid skördeskador

Landskapet har 300 000 euro i budgeten för räntestödslån till lantbrukare som fått konstaterade skördeskador. Det har varit ett besvärligt år för jordbrukarna, särskilt för potatisodlarna med den senaste tidens rikliga regnande. Skördeskadeersättningen togs bort för några år sedan och då erbjöds detta räntestödslån som alternativ. - Räntestödslånet sträcker sig över fem år och räntan är en procent och tanken är att lånet ska hjälpa lantbrukarna att klara likviditetskrisen som uppstår vid utebliven skörd, säger Sölve Högman, chef på jordbruksbyrån. Under de senaste åren så har endast en liten del av de budgeterade medlen använts till räntestödslån för skördeskador och ansökningstiden för det här året går ut den sista oktober. Än så länge har inga ansökningar kommit in till jordbruksbyrån.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »