Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 14 juni, 2023 - 06:19Uppdaterad: onsdag, 14 juni, 2023 - 07:47

Lagtingspolitiker vill ha vänskapsgrupp med Sveriges riksdag

Lagtingsledamöter från både regeringsblocket och oppositionen har gjort gemensam sak och skrivit en åtgärdsmotion om att inrätta en vänskapsgrupp med Sveriges riksdag.  

Det är Anders Eriksson (ÅF), Pernilla Söderlund (Lib), Gyrid Högman (C), Jessy Eckerman (S) och Jonas Eriksson (C) som undertecknat motionen.  

I Sveriges riksdag finns många vänskapsgrupper, föreningar där ledamöter fokuserar på frågor om och kontakter med ett land eller en region, bland annat en svensk-åländsk vänförening. 

”Denna typ av parlamentariskt utbyte är berikande och viktigt ur demokratisynpunkt. Det är naturligt att Åland med beaktande av vår gemensamma historia och vårt gemensamma språk överväger inrättande av en parlamentarisk vänskapsgrupp med Sveriges riksdag”, skriver motionärerna.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »