Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 1 oktober, 2018 - 15:02Uppdaterad: måndag, 1 oktober, 2018 - 17:31
  • Arkivbild från lagtinget. Foto: Malin Lundberg

Lagtingspartierna säger nej till samarbete med Fredlund

Det är inte aktuellt för lagtingspartierna att inleda samarbete med Fredrik Fredlund efter att han lämnat Obunden samlings lagtingsgrupp. Det var i fredags som Fredrik Fredlund meddelade att han lämnar lagtingsgruppen, men inte lagtinget, med anledning av den misshandelsdom som han fått.

-Ett politiskt samarbete är uteslutet, både på grund av det brott Fredlund är anklagad för och var vi står politiskt, säger Liberalernas ordförande Katrin Sjögren.

Moderaternas ordförande Annette Holmberg-Jansson är kritisk till Fredlunds beslut och anser att han borde lämnat lagtingsarbetet helt och hållet.

-Vi i Moderaterna tar starkt avstånd från både psykiskt och fysiskt våld och det går inte att föreställa sig ett samarbete med Fredlund om han inte blir friad på alla punkter, säger Annette Holmberg-Jansson.

Socialdemokraterna, Centern, Ålands framtid och Åländsk demokrati är inte heller intresserade av samarbete med en som inte har samma politik.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »