Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 26 april, 2012 - 09:12Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Lagtinget vill införa <br> begränsningar av producentansvaret

Nu vill Landskapsregeringen införa en nedre gräns för producentansvaret och den första maj 2014 tar landskapets rikets lag om producentansvar. Producentansvaret innebär att att producenterna själva ska ta hand om avfallshanteringen inklusive kostnaderna för de förpackningar som de släpper ut på marknaden. Nu vill Landskapsregeringen begränsa producentansvaret till företag som har en omsättning på över en miljon euro. Företag som hamnar under omsättningsgränsen på en miljon euro omfattas därmed inte av producentansvaret. Miljöminister Carina Aaltonen säger att ska de arbeta på lagförslaget fram till den första maj 2012. Den liberala lagtingsledamoten Katrin Sjögren säger däremot att det nya lagförslaget inte är så enkelt och svart och vitt. Ärendet är nu remitterat till social - och miljöutskottet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »