Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 3 maj, 2013 - 14:06Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Lagtinget röstade om Kroatien

Efter tre dagar av debatt röstades Ålands godkännande av Kroatiens anslutningsavtal till EU igenom i lagtinget. Det krävdes två omröstningar vid dagens avslutande debatt. Ålands framtids tre ledamöter röstade nej till ett godkännande med syftet att sätta press på Finland och EU att lösa frågan om Ålands plats i Europaparlamentet. Kroatiens anslutningsavtal röstades igenom med stor majoritet, men däremot splittrades några partier när det blev omröstning om liberalernas förslag till en kläm med uppmaning till landskapsregeringen att starta en informationskampanj i EU om Ålands krav på en plats i parlamentet. Centerns Harry Jansson och Anders Englund och Obunden samlings Danne Sundman röstade med liberalerna, tillsammans med Ålands framtids ledamöter. Men klämmen avslogs med rösterna 14-11.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »