Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 13 oktober, 2020 - 12:35Uppdaterad: tisdag, 13 oktober, 2020 - 19:24

Lägenhetsägare missnöjda med tilltänkt nybyggnation

13 lägenhetsägare boende på Segelmakargatan i Mariehamn har lämnat in ett yrkande till Ålands förvaltningsdomstol om att förbjuda all verkställighet av beviljat bygglov vid Lotsberget.

Ärendet rör sig om att lägenhetsägarna anser att Bostads AB Fyren inte tagit stadsplanen, stadsplanebestämmelserna och den fastställda byggnadsrutan i beaktande. Det är bland annat inglasade balkonger som sträcker sig 3,6 meter utanför byggnadsrutan i två olika riktningar trots att en sådan avvikelse inte får överskrida två meter enligt stadens byggnadsordning.

Lägenhetsägarna tycker att det blir en avsevärd inskränkning på att se havet, vattnet och inloppet till Västerhamn i Mariehamn. Därför vill de att förvaltningsdomstolen omedelbart förbjuder verkställigheten av det beviljade bygglovet innan domstolen har prövat och avgjort ärendet och att byggnadsnämnden ska ersätta de juridiska kostnaderna för lägenhetsägarna om 950 euro.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »