Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 30 juli, 2010 - 12:54Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Kyrklig vigsel i vågskålen

Ska kyrkan ge upp rätten att viga par om riksdagen godkänner en ny äktenskapslag som tillåter äktenskap mellan personer av samma kön? Det är en fråga som diskuterats livligt i riksmedia den här veckan. De gröna, som nu innehar justitieministerposten, driver frågan om en könsneutral äktenskapslag. Centern, med statsminister Mari Kiviniemi i spetsen är tveksam. Ålands kontraktsprost Mårten Andersson hoppas att kyrkan inte ger upp sin rätt till vigslar som i så fall endast skulle ske hos magistraten. Men han tror ändå inte att en lagändring skulle få negativa konsekvenser för kyrkan. -Vigsel i vårt medvetande kombineras nog i de flesta fall med andra saker än ett rum på ämbetshuset, säger Mårten Andersson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »