Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 4 oktober, 2024 - 10:53Uppdaterad: fredag, 4 oktober, 2024 - 12:48

Företagarna på Åland: “Jobba för avgiftsfri skärgårdstrafik”

Företagarna på Åland r.f. vill se avgiftsfri skärgårdstrafik. Bland annat det framkommer i en skrivelse till landskapsregeringen med anledning av den planerade höjningen av avgifter i skärgårdstrafiken.  

“För att leva upp till den populära devisen ‘hela Åland ska leva’ anser vi att LR i samarbete för kommunerna och kunderna borde jobba för en helt avgiftsfri skärgårdstrafik”, skriver man och hänvisar bland annat till att det är svårare att göra sig av med investeringar, egendom, rörelser och fastigheter i skärgården än på fasta Åland. 

Vad gäller förslaget på höjda avgifter inom skärgårdstrafiken är Företagarna på Åland kritiska. Man ser det som något som försvårar både företagsverksamhet och inflyttning till skärgården. Man menar också att det saknas en veckobiljett för turister, som kunde användas vid rundresor på Åland.  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »