Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 11 januari, 2024 - 15:37

Kvinnorna mer nöjda än männen med resultatet i det senaste lagtingsvalet

68 procent av ålänningarna tillfrågade i medborgarpanelen Barometern är nöjda med valresultatet i det senaste lagtingsvalet.

Rapporten visar att kvinnorna var mer nöjda än männen. Tre fjärdedelar av kvinnorna var nöjda medan en tredjedel av männen var missnöjda med valresultatet. 
Kandidaten ansågs generellt vara viktigare än partiet i lagtingsvalet, men här var det de åländska männen som drog upp siffrorna. Bland kvinnorna var det något fler som tyckte att partiet var viktigare än kandidaten. Samtidigt var det en större andel kvinnor som uppgav att de var osäkra på om parti eller person var viktigast. 

Barometern är en webbpanel bestående av svenskspråkiga i Finland inklusive Åland som upprätthålls av Åbo Akademi. Panelen består av cirka 8.000 personer. Mellan 360 och 390 ålänningar deltog i den aktuella enkäten. Det åländska datamaterialet var viktat enligt ålder, kön och utbildning. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »