Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 3 juli, 2012 - 12:57Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Kumlinge hoppas på fler företag

Fler företag, bättre arbetsplatser och mindre invånarutflyttning. Det är några av förhoppningarna som Kumlinge kommun har på landskapsregeringens nya satsning på näringslivsutveckling i skärgården. Kommunstyrelsens ordförande Mia Hanström välkomnar landskapets stöd för näringslivsutvecklingen i Kumlinge och tycker att diskussionerna i styrelsen har varit mycket positiva. -Vi har tryckt på för detta i nästan 20 år, och det finns ett stort intresse från både företagarnas och kommunens sida att utveckla näringslivet i Kumlinge. Problemet är bara att vi inte har någon som administrativt kan arbeta med det eftersom kommunens ekonomi redan är så åtstramad, säger Mia Hanström. Kommunstyrelsen i Kumlinge har nu diskuterat hur man vill utforma projektet och ska på nästa kommunstyrelsemöte presentera förslaget för en representant för landskapsregeringen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »