Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 3 november, 2022 - 06:12Uppdaterad: torsdag, 3 november, 2022 - 07:22

KST ska utreda jävsfråga

Förbundsstyrelsen för Kommunernas socialtjänst, KST, ger sin förvaltning i uppdrag att utreda om det kan förekomma jäv när kommundirektörer sitter på dubbla stolar genom att även vara ledamöter i förbundsstyrelsen.

Runar Karlsson (C) är förbundsstyrelsens ordförande och han säger så här om diskussionen som fördes på förra mötet.

- En kommundirektör kan vara med och ta fram budgetförslaget för KST, sedan skickas det vidare till kommunerna på remiss och då är det samma kommundirektör som bereder ärendet för sin styrelse, och sen är personen med och färdigställer det förslag som förbundsstyrelsen skickar till förbundsfullmäktige, frågan är om det blir en jävsproblematik här.

KST:s förbundsdirektör Katarina Dahlman, som själv är jurist, får i uppdrag att titta närmare på frågan och återkomma till förbundsstyrelsen. Man har även tänkt diskutera frågan med Ålands kommunförbund.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »