Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 1 juni, 2012 - 14:34Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Krögarparet nekar till anklagelserna

-Det krögarpar som misstänks för människohandel nekar till alla anklagelser och kommer att frias i en eventuell rättegång! Det säger Marcus Måtar, en av juristerna som fått i uppdrag att försvara krögarparet. Han är kritisk till att myndigheterna gett ut så mycket information att krögarna kunnat pekas ut. -Dessutom har man gått ut med helt felaktiga uppgifter när man hävdat att anställda sökt hjälp vid en mottagningscentral i riket, säger Marcus Måtar. Enligt honom är personalen kvar på Åland, även om någon eller några är på väg till sitt hemland. Måtar säger också att åtminstone en av restaurangerna snart kommer att öppnas igen. -Delar av personalen sökte tidigare hjälp och ville komma till mottagningscentralen, men sedan ändrade de sig. Nu har jag hört att de i stället vill resa tillbaka till sitt hemland, säger Jyrki Sydänoja, kaptenlöjtnant vid Ålands sjöbevakningsstation. Gränsbevakningen deltar tillsammans med centralkriminalpolisen i utredningen av fallet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »