Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 23 maj, 2012 - 13:35Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Krögarfest i staden i början av juni

Den 1 till 10 juni hålls en restaurangvecka på Åland, och i slutet av veckan kulminerar allt i en krögarfest på Nygatan i Mariehamn. Arrangör är Ålands Näringsliv och ett tiotal restauranger deltar. Tanken är att det ska bli en folkfest i samband med både självstyrelsens 90-årsjubileum och självstyrelsedagen den 9 juni. -Vi vill visa upp våra krogar och kockar för i första hand ålänningarna och få dem att gå ut och äta lite oftare, säger Johan Lindholm, som är handels- och evenemangsansvarig på Ålands Näringsliv. För familjer blir det ofta dyrt att äta på krogen och Johan Lindholm hoppas att det är något restaurangerna har i åtanke och att de kanske har specialpriser för familjer. Man hoppas kunna vidareutveckla konceptet så att detta ska bli ett återkommande evenemang.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »