Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 8 oktober, 2012 - 14:39Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Kritik mot utebliven utredning<br>av Annagården

Kommunstyrelsens ordförande i Kumlinge Mia Hanström är kritisk till att det inte gjorts någon utredning om ett eventuellt nybygge för att ersätta fukt- och mögelskadade Annagården som inrymmer äldreboende och daghem. Fullmäktige har beslutat att sanering och renovering är vägen att gå, medan Hanström tycker att en parallell utredning om ett nybygge hade varit bäst för att se vad som är mest ändamålsenligt. -Vi gjorde upp en plan för hur vi går tillväga med Annagården för ett halvt år sedan och att nu i slutskedet inleda en utredning om ett eventuellt nybygge innebär en oerhörd belastning på vår förvaltning, säger Kumlingefullmäktiges ordförande Mats Perämaa. Det var därför fullmäktige tog beslutet att den ursprungliga planen följs för att se om man kan genomföra en mögelsanering av Annagården eller inte.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »