Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 6 maj, 2013 - 07:22Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Kritik mot upphandling<br>av skärgårdstransporter

Transportföretaget Miro är kritiskt till landskapsregeringens upphandling av färskvarutransporter till skärgården. I början av fjolåret vann företaget anbudsförfrågan om transporterna med en paketlösning för alla fyra linjer. Men landskapsregeringen avbröt upphandlingen eftersom det skulle bli förändringar i skärgårdstrafikens turlista från och med i år. Sedan följde en ny upphandling men då fanns inte möjlighet att bjuda på alla linjer tillsammans och det anser Mikael Larsson, som äger Miro, blir dyrare för landskapet. Landskapsregeringen igen motiverar sitt beslutet att skilja på rutterna med att det är så olika förutsättningar att de måste hållas separata. Även den andra upphandlingen avbröts eftersom landskapsregeringen hade ett formaliafel i ansbudshandlingen. Nu sköts transporterna genom en tillfällig lösning i väntan på att en ny upphandling ska vara klar till årsskiftet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »