Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 25 maj, 2012 - 08:12Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Kritik mot marin strategi

Landskapets marina strategi innehåller många vackra ord, men det saknas förslag på konkreta åtgärder. Det anser Ålands Natur och Miljö om landskapsregeringens marina strategi som varit ute på remiss. Föreningen undrar var och hur ska man ta tag i frågor såsom fiskodlingar, färjetrafik, utsläpp av avloppsvatten och arbetet med att ställa om till ekologiskt jordbruk. Dessutom saknas helt skrivelser om de kärnkraftverk som finns runt Östersjön och hur de påverkar havsmiljön. "Vi har svårt att se att just den här strategin ska leda till en god havsstatus år 2020", skriver Ålands Natur och Miljö i ett pressmeddelande. Nu vill föreningen ha svar på när alla dessa frågor kan behandlas i en likadan strategi med konkreta förslag.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »