Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 19 november, 2018 - 14:46Uppdaterad: måndag, 19 november, 2018 - 15:08
  • Enligt Petri Carlsson följer finans- och näringsutskottet en arbetsordning där vissa ärenden prioriteras. Arkivfoto: Ulf Weman

Kritik mot lång behandlingstid i utskott

Varför dröjer behandlingen av medborgarinitiativet för en hållbar skärgårdstrafik? Ålands natur och miljö kritiserar landskapsregeringen för att man fortsätter genomdriva kortruttsprojektet trots att det finns både ett medborgarinitiativ och ett besvär hos HFD.

 Medborgarinitiativet har, enligt föreningen, fastnat i finans- och näringsutskottet. Petri Carlsson, ordförande i finans- och näringsutskottet, säger att man har en viss arbetsordning i utskottet där lagar, budgetar och presidentens framställningar måste behandlas före allt annat, som exempelvis motioner och medborgarinitiativ. -Utskottet är det högst belastade utskottet i lagtinget, och medborgarinitiativet kommer att behandlas så fort vi har möjlighet till det. Det handlar helt om ärendeflödet som kommer in, säger Petri Carlsson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »