Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 10 oktober, 2012 - 08:15Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Kritik mot hög källskatt

Den höga källskatt som Finland tar av utländsk säsongsarbetskraft, studeranden och praktikanter, är ett hinder för den gemensamma arbetsmarknaden och den fria rörligheten. Det hävdar Ålands riksdagsledamot Elisabeth Nauclér i ett spörsmål i riksdagen. Hon tycker att den 35 procent höga källskatten är orimlig. - Visserligen går det att återfå skatten, men att betala 35 procent på den lön som överstiger 510 euro i månaden är mycket, och gör det ointressant för en ung sommararbetare som behöver sina pengar när terminen börjar, skriver Elisabeth Nauclér. Hon undrar nu vad regeringen tänker göra för att minska källskattens inverkan på viljan och möjlighet att arbeta i Finland. Svar skall hon få inom en månad.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »