Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 8 augusti, 2012 - 16:32Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Kritik mot chockhöjning av hyror

Hyresgästföreningen tänker nu anlita en jurist för att se om de hyreshöjningar som Algots hus nu begär av en del av sina hyresgäster är lagliga. Algots hus har i ett brev sagt upp hyreskontraktet och begär att hyresgästen skriver på ett nytt hyreskontrakt med en högre hyra om hyresgästen vill bo kvar. -Det har varit väldigt låga hyror i de här lägenheterna, och vi måste som privat bolag få ett överskott så att vi kan reparera och renovera fastigheterna, säger Algots hus vd Jessica Johansson. Hon vill inte uppge hur många lägenheter, av bolagets totalt 138, som berörs av hyreshöjningarna. De nya hyrorna blir elva euro per kvadratmeter utgående från uppgifterna om en lägenhet. Jessica Johansson vill inte bekräfta den uppgiften. Hyresgästföreningens ordförande Mats Granesäter tycker inte att hyreshöjningarna är motiverade och kanske inte ens lagenliga.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »