Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 7 december, 2011 - 06:42Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Krigsveteranerna hedrades igår

Ett 80-tal personer deltog igår i krigsveteranernas traditionella ceremonin vid minnesstenen på Mariehamns begravningsplats. Mariehamns kyrkoherde Jan-Erik Karlström höll tal för att hedra minnet av de soldater som försvarade Finland under vinterkriget 1939-1940 och under fortsättningskriget 1941-1944. Krigsveteranernas förening har idag 240 medlemmar, 22 av dem är krigsveteraner och resten är stödmedlemmar och föreningen arbetar med att stötta de krigsveteraner som fortfarande är i livet socialt och hjälper dem att få den vård de behöver. Karl-Johan Edlund lämnar efter fem år över ordförandeskapet i föreningen vid årskiftet till författaren och journalisten Ann-Gerd Steinby. - Om man glömmer bort kampen för självständigheten så blir man historielös. Det är en tradition som måste bevaras för att man ska komma ihåg vad kriget betydde för Finland, säger Ann-Gerd Steinby.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »