Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 18 april, 2012 - 13:19Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Kortrutt börjar byggas om två år

Det tar minst två år innan spaden kan sättas i jorden för byggandet av kortruttsystemet i skärgårdstrafiken. Det är budet från landskapsregeringens trafikavdelning där ingenjören Ian Bergström håller i trådarna. Han tar inte ställning till de förslag som liberale lagtingsledamoten Torsten Sundblom förde fram i lagtinget i måndags, men han betonar vikten av att ha bästa möjliga beslutsunderlag för politikerna. -Det behöver tas fram terrängmodeller och göras miljöutredningar. Sedan ska också en behovsanalys göras för hela skärgårdstrafiken, säger Ian Bergström. Enskilda trafikprojekt som det tittas närmare på just nu och som ska ingå i kortruttsystemet är en ny sträckning mellan Jurmo och Åva i Brändö skärgård, en bro över Prästösund och en ny färjehamn på Bärö i Kumlinge. Jurmo-Åva-projektet kan börja byggas inom ett år.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »