Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 27 februari, 2018 - 11:18
  • Mika Nordberg vill ha ett möte med Kopiosto. Arkivfoto: Ulf Weman.

Kopiosto har nyckelroll gällande SVT Play

Företrädare för Sveriges television och för public serviceutredningen som jobbar på uppdrag av Sveriges regering är mycket positiva till en lösning där SVT Play kan ses på Åland.

Det menar landskapsregeringen som haft ett möte med dem nyligen. På mötet framkom dock att de finländska upphovsrättsorganisationerna och särskilt Kopiosto har en nyckelroll för att en överenskommelse ska kunna nås. Nu ber landskapsregeringen om ett möte med Kopiosto för att föra en generell diskussion om upphovsrättslagstiftningen och möjligheterna till avtalslicenser. Man vill också mer specifikt diskutera ålänningarnas möjligheter att se SVT:s utbud online.

Infrastrukturminister Mika Nordberg skickade ett brev till Kopiosto i måndags och väntar nu svar på när ett möte kan bli av.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »