Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 24 maj, 2018 - 06:16Uppdaterad: torsdag, 24 maj, 2018 - 10:12
  • -Som att diskutera med teflonstekpannor, tyckte Bert Häggblom i lagtinget i går. Arkivfoto: Ulf Weman

Kommunsammanslagning diskuterades i lagtinget

Igår diskuterade lantrådet Katrin Sjögren med oppositionen i lagtinget om hur man kan gå tillväga för att hitta en väg som är framkomlig för eventuella kommunsammanslagningar. Det fick hon beröm för senare under dagen i debatten i lagtinget.

- Det är bra, diskussioner kan leda till resultat, sade obundnas Bert Häggblom, men däremot tyckte han att det var som att diskutera med teflonstekpannor när debatten kom till plenisalen.

Häggblom och övriga från oppositionspartierna pratade ofta om tvångslagstiftning när det gäller kommunsammanslagningar och flera från regeringspartierna undrade vilken lag som inte är tvingande.

I tilläggsbudgeten som klubbades igår anslogs pengar för en kommunsamordnare och det återstår att se hur arbetet med kommunstrukturen går vidare.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »