Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 17 oktober, 2012 - 08:21Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Kollisionsskydd lindrar vid påkörning

Kollisionsskydd på arbetsfordon som lindrar effekterna vid en påkörning. Det är något som landskapets trafikavdelning planerar att köpa in i vinter. Det rör sig om energiupptagande skydd som kan placeras på lastbilars flak eller på trailers efter arbetsfordon. Enligt planerna ska fyra skydd köpas in till en kostnad av närmare 100.000 euro. Trafikingenjör Björn Ekblom vid trafikavdelningen tycker att man bör förbättra trafiksäkerheten vid vägarbeten på de större vägarna. Han blev som ansvarig tjänsteman dömd i tingsrätten, men nyligen friad i hovrätten, för en dödsolycka i Sund för några år sedan där en bilförare körde in i ett arbetsfordon. Men om konsekvenserna av den olyckan lindrats med ett kollisionsskydd är tveksamt enligt Björn Ekblom.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »