Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 26 januari, 2024 - 06:06Uppdaterad: fredag, 1 mars, 2024 - 11:47

Kökars taxitrafik har ännu inte kommit igång

Taxitrafiken på Kökar har ännu inte kommit i gång trots att landskapsregeringen har beviljat ett tillstånd till Krister Hellström, som driver Kristers Åkeri i Kökar.

Hellström säger att han varken har skaffat någon taxibil eller börjat erbjuda sina tjänster till allmänheten ännu, eftersom han för diskussioner med kommunen om det anbud han gett på att sköta deras kollektivtrafik.  

– Om vi inte kommer överens om lokaltrafiken kan jag inte starta någon taxitrafik i Kökar, säger Krister Hellström.  

Kommundirektör Niclas Karlsson säger att man gärna upphandlar kollektivtrafiken av den som bedriver taxitrafik i kommunen för att vara med och skapa underlag för taxiverksamheten. 

–Vi behöver en fungerande kollektivtrafik, KST behöver någon som sköter färdtjänsten och kommunmedborgarna har behov av taxi, säger Niclas Karlsson.  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »