Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 10 oktober, 2012 - 12:54Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Knepigt vägbygge i Bomarsund

Det blir knepigt att bygga om och höja vägstandarden på landsväg 2 genom fornminnesområdet i Bomarsund. Landskapets trafikavdelning arbetar som bäst med ritningarna för det allra sista vägavsnittet fram till Prästö bro. -Vi har haft flera möten med museibyrån. Det står klart att vi inte kan bygga en lika bred väg som hittills, utan den blir ett par meter smalare, säger vägingenjör Stig Janson. Men också den vägsträckan får en gång- och cykelbana, oklart ännu hur den kommer att se ut. Det sår i Bomarsunds fornminnesområde som 60-talets vägbygge gjorde vill man nu undvika att förvärra. Om ett par veckor inleds ombyggnaden av landsväg 2 i från Finby fram till fornminnesområdet i Bomarsund. Det blir Firma Rolf Widman som bygger den två kilometer långa vägsträckan som är klar i mitten av juni nästa år. Sedan är det alltså meningen att man ska ta itu med den sista känsliga delen av landsväg 2.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »