Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 12 januari, 2017 - 07:08

Klagoplank om svenska språket

Moderat samling på Åland startar ett klagoplank om svenska språket på facebook.

Tanken är att folk antingen med namn eller anonymt ska kunna berätta om sina problem när det gäller att få service och tjänster på svenska av företag och myndigheter.

”Det svenska språket på Åland är ansatt på flera sätt just nu och många upplever att det kommer nya problem hela tiden. Vi blir ofta kontaktade av medborgare som har problem med detta och därför har vi tänkt att vi ställer upp ett klagoplank där alla får spika upp sina problem”, står det i ett pressmeddelande. Meningen är att man på planket ska diskutera lösningar och moderaterna ska granska allas problem och försöka hjälpa till och föra det vidare och försöka få till en lösning. Man kan också ta kontakt via e-post, telefon eller vanlig post , skriver Anette Holmberg-Jansson, partiledare för moderaterna, i pressmeddelandet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »