Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 24 oktober, 2022 - 22:00Uppdaterad: måndag, 24 oktober, 2022 - 22:00
  • James Nottingham höll i föreläsning och praktiska övningar för barnomsorgen och skolorna på Baltichallen.
  • Katarina Halme-Wiklund och Emilia Walk-Johansson.
  • Årets kickoff hölls på Baltichallen och lockade många i personalen från både barnomsorg och skolor.

Kickoff för lärare gav konkreta strategier

I går, måndag, arrangerade landskapsregeringen en senarelagd kickoff för personal inom barnomsorg och grundskola på Åland.

Kickoffen ordnades på Baltichallen och målet med den var att ge personalen konkreta strategier att använda sig utav i arbetet med barn och unga. Huvudprogrammet stod James Nottingham för. Nottingham är en känd föreläsare inom skolutveckling med flera års erfarenhet inom skolvärlden som både skolledare och lärare.

-Utbildning är extremt viktigt. Det är en av de viktigaste sakerna i världen för att hjälpa barnen förbereda sig inför att som vuxna kunna förändra världen till det bättre, säger James Nottingham.

-Jag tar med mig att våga utmana och ändra elevernas tänk kring att våga misslyckas och att misslyckanden utvecklar en, säger tf biträdande rektor i Strandnäs skola Josefine Eriksson, som var på kickoffen.

-Det är en tradition som vi brukar hålla i augusti, men i år valde vi att hålla kickoffen senare för att testa på ett nytt upplägg. Förhoppningsvis var det positivt, säger Katarina Halme-Wiklund, sakkunnig inom grundskolan vid utbildningsbyrån.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »