Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 8 januari, 2018 - 17:19Uppdaterad: måndag, 8 januari, 2018 - 17:20
  • Axel Jonsson, Ålands framtid, blir första undertecknare om misstroendet lämnas in. Arkivfoto: Malin Lundberg

"Kansliministern arrogant och respektlös"

Oppositionen tror inte att kansliminister Nina Fellman åtnjuter folkets och lagtingets förtroende längre. Därför har man gett en tidsfrist till onsdag kl 9 för lantråd Katrin Sjögren att avsätta ministern. Om lantrådet inte gör det lämnar oppositionspartierna in ett misstroende med Ålands framtids Axel Jonsson som förste undertecknare.

-Som minister måste man kunna uppträda med värdighet och respekt mot de meddebattanter och ålänningar som deltar i den politiska debatten. I oppositionen är vi överens om att minister Fellman har gjort ett grovt övertramp, säger Axel Jonsson.

Som exempel på ministerns uppträdande nämner Axel Jonsson Veikkausdebatten.

-Det är helt obegripligt hur minister Fellman kan göra kopplingar till kvinnohat och rasism i en fråga som rör spel. Det får vara det mest tydliga exemplet på den arrogans som Fellman visat.

Axel Jonsson understryker att kritiken inte är riktad mot person.

-Det är riktat mot Nina Fellmans agerande som ger uttryck för arrogans och respektlöshet som inte är värdigt en minister i Ålands regering.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »