Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 16 januari, 2012 - 13:44Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Kamprad fjärde störst i ÅAB

Möbeljätten IKEA:s grundare Ingvar Kamprad äger nu genom Familjen Kamprads stiftelse aktier i Ålandsbanken till ett värde av 7,4 miljoner euro. I fredags flaggade stiftelsen för ökat aktieinnehav i banken genom ett köp av 250.000 aktier. Det totala innehavet i Ålandsbanken är nu nästan 800.000 aktier, vilket gör familjen Kamprads stiftelse till den fjärde största ägare i banken efter Anders Wiklöf, Alandiabolagen och Ålands ömsesidiga försäkringsbolag. -Bättre start på det nya året är svårt att föreställa sig. Det är oerhört hedrande, och vi ser familjen Kamprads ökade investering som ett bevis på att det vi gör tillsammans med våra kunder i Ålandsbanken uppskattas, säger bankens vd Peter Wiklöf i ett pressmeddelande.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »