Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 5 november, 2012 - 06:00Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Källbo skola ska kanske byggas ut

Bara 7 år efter invigningen visar det sig att Källbo skola i Finström är för liten. Nu diskuteras en eventuell framtida utbyggnad, till en kostnad av en miljon euro, men det är något som Finströms fullmäktigeledamot och tillika Getas kommundirektör Erik Brunström motsätter sig. Kapacitet finns i kommunens andra skolor men även i Vestergeta. Inte heller Finströms kommunstyrelseordförande Roger Höglund avvisar tanken på ett kommunsamarbete gällande grundskolan. Enligt Höglund tittar man mycket mera idag på hur man kan samarbeta än för till exempel ett år sen.-Men troligen flyttas specialklassen Sunnanäng ut och det frigör i så fall två klassrum i skolan. Dessutom planeras att kommunens skyddsrum byggs i anslutning till skolan och det skulle då kunna användas till exempel som musiksal, tillägger Roger Höglund.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »