Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 5 oktober, 2020 - 14:10Uppdaterad: måndag, 5 oktober, 2020 - 14:18
  • M/S Odin. Foto: Nina Eriksén, ÅRTV

Juslin kritisk till kapacitetsbrist på Föglölinjen

Knipan är för liten för att ersätta Skarven, därför borde Odin sättas in mellan Långnäs och Överö för att hjälpa till med transporter av tunga fordon.

Det anser lagtingsledamot Rainer Juslin (Lib).

Skarven är på översyn mellan den 5 och 18 oktober och flera byggprojekt i Föglö riskerar att drabbas av kapacitetsbristen på trafiken till och från Föglö.

-Brobygget över Brändö ström och förberedande arbeten på bostadsområdet Ekholm innebär många tunga transporter, vid sidan av fiskindustrins transporter, säger Rainer Juslin.

Juslin efterlyser även fler extra turer med anledning av att skolornas höstlov infaller under den period då Skarven är på översyn.

Infrastrukturminister Christian Wikström säger att det inte är aktuellt med några extra turer med Odin.

-Det skulle innebära ökade kostnader, som landskapsregeringen inte vill ha i detta ekonomiska läge, säger Christian Wikström.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »