Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 10 augusti, 2023 - 16:11Uppdaterad: torsdag, 10 augusti, 2023 - 16:12
  • Jan Hanses menar att de två bolagen inte konkurrerar med varandra och att de kommer få sitt gemensamma bolag godkänt.

Jan Hanses om samarbetet med Gotlandsbolaget: “positiv inverkan också för den åländska marknaden”

För första gången kommer en reguljärtur mellan Åland och Visby att erbjudas, något som Jan Hanses, vd för Viking Line, menar att bör ha en positiv inverkan för den åländska marknaden.

Detta i samband med att Viking Line och Gotlandsbolaget bildar gemensamt bolag som ska erbjuda kryssningar mellan Stockholm-Mariehamn och Stockholm-Mariehamn-Visby med M/S Birka Stockholm. För att genomföra samarbetet krävs godkännande från svenska Konkurrensverket, men är inget som vare sig Gotlandsbolaget eller Viking Line oroar sig för. 

– Vi bedömer att vi inte konkurrerar med varandra så förutsättningarna bör vara goda. Vi uppfattar att det är rätt så oproblematiskt, säger Hanses till Ålands Radio.  

Bolaget och fartyget har ännu inget namn och är något som kommer att klarläggas under hösten och kryssningstrafiken kommer att inledas under våren 2024. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »