Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 11 november, 2011 - 14:18Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

"Itiden-komplexet får inte reas ut"

En forcerad försäljning av Itiden-komplexet i Mariehamn kan störa fastighetsmarknaden på Åland och innebära en realisation av fastigheten. Då kan den nya köparen misstänks få en stödliknande fördel. Det här menar landskapsregeringen i ett brev till EU-kommissionen. Från åländsk sida vill man samverka med kommissionen för att hitta en bättre lösning för att förverkliga återkravet på olagliga stödmedel från Ålands industrihus. Landskapsregeringen söker en annan lösning trots att tiden för återbetalning officiellt går ut på måndag. Landskapsregeringen fastställde i går också den slutliga summan som bolaget skall betala tillbaka. Det är sammanlagt nästan 7,8 miljoner euro, varav 5,8 miljoner rör sig om direkt stöd och nästan två miljoner i räntor. De första stöden betalades ut redan år 2001. Landskapsregeringen tillbakavisar också i ett utlåtande till Högsta förvaltningsdomstolen i Helsingfors, det egna bolagets besvär mot återkravet på stödpengarna.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »