Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 21 april, 2011 - 18:22Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Intresset för bostadslån fortsatt stort

Intresset för att lyfta bostadslån är fortsatt stort på Åland. -Det har varit bra efterfrågan i 6-7 år redan, och nu märker vi av ett ytterligare stigande intresse, säger Jan-Erik Rask, kontorschef vid Nordea. Finansinspektionen i riket gick nyligen ut och kritiserade finländska banker för att de för lättvindigt ger alltför stora lån till personer som ska köpa sin första bostad. Jan-Erik Rask tycker det är bra att finansinspektionen höjer ett varningens finger. -Jag förstår oron, och det är illa om unga människor tidigt hamnar i skuld. Men våra kundrådgivare testar kundernas betalningsförmåga. Vi gör stresstest med ett scenario där räntan är sex procent, säger Rask. Mats Gustafsson är kreditchef vid Andelsbanken på Åland och han säger att summorna som lyfts för den första bostaden varierar stort. -Det kan handla om summor från allt mellan 70.000 och 400.000 euro, säger Mats Gustafsson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »