Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 15 mars, 2023 - 16:02Uppdaterad: torsdag, 16 mars, 2023 - 16:24
  • Utbildnings- och kulturminister Annika Hambrudd (C) sköter även integrationsfrågor.

Integrationsministern: ”Det har tydligt framkommit vad som behöver förbättras”

Utbildnings- och kulturminister Annika Hambrudd (C), som har integrationsfrågor på sitt bord, säger att Åland inte är tillräckligt förberett för integrationsfrågor. Dock menar hon att Mariehamns stad och de mindre kommunerna nu börjar få en gemensam bild i frågorna.

I går rapporterade Ålands Radio om det informationsmöte om integration som hölls på måndagen mellan Mariehamns stad, Ams, KST och landskapet.

Efter mötet visade Ålands Radios rundringning att kommunerna under mötet hade önskat mer konkret information om hur samordnandet kunde skötas och till vilket pris.

- Naturligtvis är vi inte tillräckligt förberedda, det framkom med all tydlighet på mötet vad som behöver förbättras. Det finns lite olika uppfattningar om vad som behövs i integrationsarbetet, till exempel vad som är kommunernas uppgifter och vad som är landskapets uppgifter. Men jag tycker nu att man mer och mer börjar enas om en gemensam bild, säger Annika Hambrudd.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »