Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 29 januari, 2013 - 06:09Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:16

Integrationsarbetet organiseras

Den nya landskapslagen om främjande av integration som trädde i kraft vid årsskiftet innebär bland annat att alla kommuner måste ta fram ett program för hur de ska främja integrationen av nyinflyttade. De måste också fatta beslut om hur integrationsarbetet ska organiseras och vilken förvaltning som ska ansvara för samordningen. Men de flesta kommunerna har ännu inte börjat implementera den nya lagen. När det gäller flyktingmottagning så är det i dagsläget enbart Mariehamn som har sin strategi klar, som innebär att man ska kunna ta emot flyktingar från år 2015. -Landskapets nya integrationssamordnare Johanna Fogelström som börjar sitt arbete i mitten av mars kommer förhoppningsvis att sätta fart på kommunernas arbete med integrationslagen, säger landskapets jämställdhetschef Vivan Nikula.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »