Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 7 juli, 2023 - 06:43Uppdaterad: fredag, 7 juli, 2023 - 11:57
  • I Mariehamn har man en bra personalstyrka i sommar. Arkivbild.

Inte alla äldreboenden lider av personalbrist under sommaren 

- Mariehamns äldreboenden har en bra personalstyrka denna sommar, trots att vi i våras var oroliga över rekryteringen, säger Mariehamns äldreomsorgschef Evelina Grandell-Rosenlund.

Däremot bekräftar hon om att det finns en rådande personalbrist inom äldrevården och att det krävs en omstrukturering för att kunna utnyttja alla resurser till fullo.  

- Man måste undersöka vilka uppgifter som behöver händer och fötter, och vilka uppgifter som kan genomföras digitalt, en sådan reform har redan genomförts i Sverige och på fasta Finland och det finns en framtidstro att även Ålands äldrevård ska genomgå samma förändring, det säger Rosenlund. 

Finströms äldreboende har också haft en ovanligt bra sommar gällande rekrytering och har inte haft problem med att schemalägga kompetent personal, det menar äldreomsorgsledare Jana Andersson

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »