Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 4 februari, 2022 - 14:16Uppdaterad: fredag, 4 februari, 2022 - 14:17

Inkomsttak, kultur och jobb i Lib:s budgetmotioner

Liberalerna anser att landskapsregeringen borde låta fler jobba mer.

I en budgetmotion skriver man att landskapsregeringen bör se över inkomsttak kopplade till bidrag för andra grupper än studerande i syfte att det ska löna sig för fler att arbeta mer.

Liberalerna lyfter också sparkravet för ÅHS i en budgetmotion och anser att diskussioner bör hållas om en rimlig och långsiktigt uthållig effektiveringsnivå inför det att budgetdirektivet för år 2023 avges .

Liberalerna anser också att landskapsregeringen borde analysera utfallet av det statliga kostnadsstödet till de åländska kulturutövarna och kulturen och vid behov bistå med egna stöd. Dessutom anser man att fokus borde läggas på de långtidsarbetslösa och i ordinarie budget återkomma med förslag på åtgärder.

Också covidrelaterade åtgärders effekt och utfall borde analyseras, eftersom en granskning är betydelsefull för att maximera möjligheterna till snabba och rättprioriterade åtgärder då behov uppstår.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »